Infraszauna kalóriaégetéshez

infraszauna

Az infraszauna szintén immunerősítő, méregtelenítő, anyagcsere serkentő hatással bír. Egy jelentős ponton azonban eltér az ősi finn szaunától, mely a fogyni vágyóknak jelenthet nagy örömöt.

Ebben a cikkben leírjuk, hogy az infraszauna hogyan használható kalóriaégetéshez.

Hatékonyabb az infraszauna?

Bár a hagyományos forró kabinok hatásai is megkérdőjelezhetetlenek, az infraszauna egy sokkal forradalmibb szaunatechnológiát alkalmaz és ezáltal egész másképp is egészségünk szolgálatába állíthatjuk.

Az infraszauna titka, hogy a benne használt infravörös sugarak káros mellékhatások nélkül, a finn szaunákkal ellentétben belülről, a szövetek mélyéről melegíti fel testünket. Bőrünk mélyebb rétegeibe hatolva ezek a sugarak aktivizálják a verejték- és faggyúmirigyeinket, így nincs is szükség a hagyományos 80-90 fokos kabinra, mert a csupán 40-50 fokos kabinban is beindul a verejtékezés, ami akár négyszer nagyobb is lehet a hagyományos kabinokhoz képest.

Emiatt 2,5-szer rövidebb idő alatt ugyanannyi kalóriát vagyunk képesek elégetni, mint a finn szaunában. Ráadásul ugyanannyi idő alatt az infraszaunában akár háromszor annyit izzad testünk, mint a hagyományos szaunában.

Ha fokozni akarjuk a szauna zsírégető hatását a kabin elhagyása után érdemes langyos vízzel lefürödnünk ezzel is fokozva anyagcserénket.

A szauna jótékony hatásai című cikkben még több pozitív hatásáról írunk.

infraszauna

Infraszauna kalóriaégetéshez – Mire figyeljünk?

Mivel látszólag sokkal elviselhetőbb körülmények uralkodnak az infraszaunában ezért gondolhatnánk, hogy több időt is képesek vagyunk eltölteni a kabinban. Ugyanakkor itt is javasolt a mértékletesség. Harminc perc szaunázás során közel fél liter vizet veszít szervezetünk, amellyel egy időben ásványi anyagok is távoznak testünkből. Ennek pótlásáról érdemes gondoskodnunk és szem előtt tartanunk, hogy ne feszítsük túl a húrt, a kalória égetés oltárán.

Továbbá érdemes azt is figyelembe venni, hogy az infraszauna használata önmagában nem jelent megoldást a kalóriaégetésre és diétára. A tartós és jelentős fogyás eléréséhez egy tevékeny, sportolással egybekötött életmódnál viszont jelentős segítséget nyújthat az ideális testsúly megtartásábban.

Miközben a kalóriát égeti, a vérnyomásra is hatással lehet. Erre érdemes figyelni. Az Infraszauna hatása magas vérnyomásra című cikkben erről részletesen írok.

Összegezve a legfontosabb információk

  • belülről melegíti fel testünket az infrasugár
  • aktivizálja a verejték- és faggyúmirigyeinket
  • 40-50 fokos meleg is elég
  • 2,5-szer rövidebb idő alatt 3-szor annyit izzad a testünk
  • utána lefürödhetünk langyos vízzel
  • pótoljuk utána az elveszített folyadék mennyiséget

A Tényleg képes a szauna fogyasztásra? című cikkben is a szauna fogyasztó hatásairól írtunk.

Infraszauna hatásaival kapcsolatos cikkeink:

Infraszauna hatása magas vérnyomásra

Infraszaunával a narancsbőr ellen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .