Erre a három dologra figyelj, ha otthonra vásárolsz szaunát!

Sokan döntenek úgy, hogy ideje otthonra is beszerezni egy finn szaunát, amely segíti kikapcsolódni egy hosszú nap után. A találmány Finnországból származik, de már több évtizede kaphatóak nálunk is különböző változatok. A finn szauna ára igen kedvező is lehet, amennyiben megfelelő terméket választunk. Mire érdemes figyelni a vásárlás során? Ebből a cikkből minden kiderül!

A finn szauna

Mértékkel és 100%-os odafigyeléssel hasznos élettani hatásokkal is bírhat egy finn szauna használata. Nemcsak a testünk hálálja meg a gondoskodást, hanem a lelkünk is, így akár otthonra is beszerezhető egy minőségi változat. Nem árt azonban pár apróságra odafigyelni, mielőtt döntenénk.

Alapvetően kétféle szauna létezik a piacon. Az egyik az infra, a másik pedig a finn szauna. Utóbbi a hagyományos változat, ahol kályhával lehet szabályozni a meleget, így akár 100 fokra is felmelegíthető. Ez persze gőzzel és sok-sok párával jár, így ez csak azoknak ajánlott, akik jól bírják a hőséget.

A szauna élettani hatásai

A finn szaunának számos pozitív hatása van, amelyeket érdemes figyelembe venni, amikor terméket választunk.

  • Méregtelenít, amely segíti a salakanyagot távozását a szervezetből.
  • Erősíti az immunrendszert.
  • Gyorsítja az anyagcserét, amely elősegítheti az álomalak elérését.
  • Csökkenti a reumás panaszokat, hiszen élénkíti a vérkeringést.
  • A bőrünk rugalmassá és puhává válhat.
  • Javul az általános közérzet, jobb állapotba kerül a vegetatív idegrendszer.

A finn szauna ára

Természetes sok esetben az ár a döntő szempont, hiszen hiába szeretnénk egy minőségi darabot, ha nincs rá megfelelő mennyiségű pénzünk. A finn szauna ára azonban függhet a gyártótól és persze a kapacitástól egyaránt. Nem mindegy, hogy hány személyes verzióra ruházunk be, a Zuhanykabin-szaniter oldalán például találni kombinált terméket is. Ebbe igény esetén akár 5-6 fő is kényelmesen elfér.

A szállítás

Gondolhatnánk, hogy a szállítás ugyanúgy működik, mint a legtöbb esetben. Azonban egy ilyen nagyságú szauna esetében sok mindenre oda kell figyelni. Ha tehetjük, minden esetben válasszuk ki a házhoz szállítást, hiszen bár lehet, hogy többe kerül, mégis nagyobb eséllyel jut el biztonságban hozzánk a vásárolt termék. Egy több személyes finn szauna nagy súlyú, amelyet nem tudunk csak mi betenni a kocsiba és hazavinni. Érdemes ezt is figyelembe venni a rendelés során.

Összegezve: Az otthoni szauna vásárlás során érdemes odafigyelni pár dologra. Az élettani hatások bizonyítottak, azonban nem elvetendő szempont a gyártó ismertsége, a finn szauna ára és persze a házhoz szállítási lehetőségek sem. Ezeket mind érdemes számításba venni a rendelés alkalmával.

A használati utasítást mindenképpen el kell olvasni már a termék vásárlása előtt. A Finn szauna használati utasítása és az Infraszauna használati utasítása című cikkekben letölthetőek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .